Самостійний ремонт вікон ПВХ

Принцип роботи металопластикових вікон при гарному монтажі досить надійний. Як правило, функціонал не створює яких-небудь труднощів, але іноді проблеми все ж таки виникають. Нижче наведено приклади того, як ремонтувати пластикові віконні системи самотужки.

Можливі несправності пластикових вікон

Якщо з ПВХ-конструкцією виникають проблеми, краще одразу звернутися до майстрів. Вони досліджують конструктив і точніше визначать причину труднощів, що виникли. Якщо на пошук спеціаліста часу не залишається, вікна доводиться ремонтувати самостійно.

Найбільш уразливим місцем вікна вважається фурнітура. Різні подовжувачі, цапфи, петлі та фіксатори відповідають за відкривання та закривання стулок. З самим профілем та склопакетом зазвичай складнощів не виникає.

Серед поширених поломок виділяють такі:

  • Заклинка ручки.
  • Ускладнює відкриття віконної стулки, що потребує перевірки механізмів фурнітури.
  • Можливо, доведеться повністю її зняти.
  • Якщо пошкоджений притиск, то стул щільно притискають до вікна і провертають ручку.
  • У цей момент важливо “відчути” дію пристрою та виправити його хід.
  • Запобігти подібним ситуаціям допоможе механізм “помилкового відкиду стулки”.
  • Розлад роботи зачепі

Стулка може “застрягти” через слабке прилягання кріплень зачепів. За таких умов користуються спеціальним комплектом ключів, якими підкручують необхідні деталі. Відсутність позитивного результату говорить про те, що час звертатися до майстра. Важливо не докладати зайвих зусиль, інакше доведеться замінювати весь механізм фурнітури.
Продування між стулкою та рамою. Подібна проблема виникає, якщо обидва елементи погано притиснуті один до одного. Існує ймовірність, що неполадка має виробничий характер. Тоді виправити її зможуть лише представники сервісних служб. Можливий варіант, при якому використовуються інструменти для ремонту фурнітури. За примикання відповідає фіксуюча кліпса. Додаткові ущільнювачі з гуми не варто застосовувати, оскільки це може зруйнувати склопакет.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *