Вибір вікон у галасливих районах

Тиша – ключовий аспект затишку в домашній обстановці. Але якщо ви проживаєте неподалік трамвайних колій, автострад, жвавих двориків, то питання комфорту зростає в рази. При грамотному виборі віконних систем вдасться досягти хороших показників звукоізоляції. Так що в першу чергу варто встановити в оселі якісні сучасні вікна.

Як вікна захищають від шуму

Металопластикові вікна дають змогу регулювати кількість шуму. Ізоляційні властивості конструкцій забезпечуються трьома складовими.

Профіль

Перешкоджає втраті тепла та проникненню вуличних звуків. Якісні показники визначаються числом камер системи та загальною монтажною шириною. Чим їх більше – тим краще для користувача. Оптимальний варіант – трикамерні вироби.

Однак найкращу службу нададуть вікна з 4 або 5 камерами.
Від типу профілю залежить, який склопакет можна встановити у певній моделі. Це також впливає на здатність конструктиву до шумопоглинання.

Склопакет

Займає 90% площі всього вікна. Саме скляне полотно пропускає найбільшу кількість світла та звуків. Щоб позбутися таких подразників, спробуйте дотримуватися таких порад:

  • Використовуйте склопакети з різною товщиною камер та скла. Завдяки цьому трюку вдасться змінити довжину звукових хвиль, знизити рівень шуму.
  • Відмовтеся від однокамерних склопакетів (як мінімум – на користь двокамерних). Чим більше повітряних прошарків у системі, тим більше виникає бар’єрів для коливань звуку.
  • Вибирайте склопакети, заповнені аргоном або криптоном, а не звичайним повітрям. Інертні гази забезпечують додатковий захист від шумів.
  • Пластикові вікна, які відповідають зазначеним параметрам, можна встановлювати як у житлових мікрорайонах, так і поблизу великих підприємств.

Значення монтажу

Неможливо досягти гарної звукоізоляції, якщо знехтувати правилами встановлення вікон. Важливе значення має якість монтажних швів: їх необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ. Якщо герметичність порушена, вікна не зможуть вберегти приміщення від звуків, ні від холодного повітря. Тому монтажні роботи слід довіряти лише професіоналам.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *