Пластикові вікна: незвичні способи використання

Вікно як робочий простір

Бажання зробити житловий простір не лише красивим та затишним, а й функціональним – досить розумне. Актуальність цієї проблеми зростає у власників малогабаритних квартир з компактними кімнатами та кухнями, розмір яких зазвичай становить близько 5-6 квадратних метрів.

Облаштуванню малометражного житла слід приділяти особливу увагу, оскільки тут є важливими всі деталі. Щоб зберегти кожен сантиметр території, раціональним рішенням стане використання підвіконня як робоча зона.

Нетрадиційне застосування поверхонь, що примикають до вікна, не виявиться зайвим і у великих кімнатах. І тут зоровий простір розшириться ще більше, створюючи відчуття свободи.

Підвіконня – нова зона на кухні

Стандартне підвіконня монтується на висоті 75-80 см. Різниця в цій величині пояснюється товщиною покриття для підлоги – в кожному приміщенні вона відрізняється. У подібному діапазоні встановлюють і столи – кухонні, комп’ютерні, обідні. Тому, перш ніж облаштувати гарнітур для кухні з широким підвіконням, рекомендується приділити увагу укладанню підлоги. Тільки після цього слід визначати єдину висоту предметів кухонного вжитку. Адже меблі повинні розташовуватися на одному рівні з підвіконням.

Вимоги до кухонних поверхонь вищі, ніж до рівних звичайних полотнів. Вони повинні мати параметри жорсткості – термо-і зносостійкість. Матеріалом для підвіконня можуть бути кухонні стільниці. Їх ширини та довжини вистачить для успішної реалізації задумів дизайнерів.

Розміщення миття перед вікном – ще одне нетривіальне, але практичне рішення. За такого способу облаштування природне освітлення використовується максимально. До того ж з’являється можливість насолоджуватися краєвидами за вікном під час миття посуду.

Якщо під вікном радіатори опалення, їх переносять в інше місце. Оптимальний варіант – обладнання теплої підлоги. У разі низького розташування вікна доведеться замінити віконну конструкцію, встановивши розширювальний профіль знизу. Таким чином, вдасться вивести підвіконня на необхідну висоту.

Підвіконня – робочий стіл

У житлових кімнатах не обов’язково дотримуватись єдиного рівня встановлення поверхонь. Тому переобладнання вікна не викликає зайвих труднощів. Воно запросто трансформується на робочий стіл, перетворюючись зі стандартного підвіконня на ширший та місткіший.

До подібних виробів також висувають важливу вимогу – жорсткість. Підвіконня-стіл повинен мати стійкість до великих навантажень. Таку поверхню використовують на розсуд: залишають місце для сидіння та відпочинку або встановлюють комп’ютерну техніку, квіти та інші побутові атрибути.

Для монтажу робочих площин такого зразка підходить будь-яка пора року. Необхідно лише усунути старі конструкції та відновити внутрішні укоси.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *