Що робити, якщо тече вікно?

Досить часто, в холодні і дощові дні на вікнах спостерігається конденсат, у народі такий стан називається вікна, що «плачуть». Спочатку проблема вирішується звичайним протиранням ганчіркою чи губкою, але надалі приходить розуміння, що все не просто так.

Якщо ви помітили, що у вас протікають вікна і бажаєте позбавитися цієї проблеми, тоді ви звернулися за адресою. Ця стаття докладно розповість і дасть слушні поради про те, як позбутися конденсату на вікнах.

Існує кілька причин, які пояснюють такий стан:

  • Не дотримуйтесь основних правил під час встановлення вікон. На сьогоднішній день багато компаній займаються встановленням вікон, але далеко не кожен майстер здатний виконувати свою роботу сумлінно та якісно. Якщо під час встановлення порушити стандартну технологію утеплення та герметизації, то обов’язково з’явиться конденсат;
  • Підвищена вологість у приміщенні. На вологість впливають велика кількість причин, але варто звернути увагу, що якісні профілі є повністю герметичними і не пропускають повітря, як у приміщення, так і назад;
  • Проведення ремонтних робіт. Шпаклівка, штукатурка, поклейка шпалер провокують збільшення вологості в кімнаті, тому волога осідає на шибках вікон;
  • Поломка вентиляції. У старих будинках вентиляційна система залишає бажати кращого. Через погане функціонування, на вікнах осідає конденсат. Терпіти подібного стану не варто, оскільки він приносить дискомфорт. Намагайтеся якнайчастіше провітрювати приміщення, щоб вирівняти рівень вологості.

Як вирішити проблему?

Чому течуть вікна ви вже знаєте, тепер розповімо, як впоратися з вікнами, що «плачуть». Найпростіший і перевірений метод – це підтримувати рівномірне співвідношення вологості та температури повітря у кімнаті. Також, не забувайте про регулярні провітрювання, у зимовий період відкривайте вікна не більше ніж на 5-6 хвилин. Якщо рівень вологості у приміщенні відповідає нормам, то причина технічного характеру. У цьому випадку найкраще викликати майстра, який усуне несправності.

Щоб не стикатися з проблемою протікання вікон, вибирайте якісних та перевірених виробників. Бажаєте придбати металопластикові вікна у Кривому Розі за демократичною вартістю? Звертайтесь до компанії Панорама, де ви отримаєте приємний сервіс, широкий асортимент товарів та якісну продукцію.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *