Панорамні вікна у квартирі

Напевно, кожен власник квартири замислювався про панорамні вікна, особливо, якщо відкривається можливість спостерігати шикарні пейзажі або міські простори. Подібне оформлення вікон свідчить про наявність гарного смаку у господаря та його спроможність. Однак далеко не кожен може собі їх дозволити, і причина зовсім не у високій вартості. Існує маса різних нюансів, які будуть розглянуті у цій статті.

Що являють собою панорамні вікна?

Панорамні вікна – це різновид скління, який починається від підлоги і закінчується під самою стелею. Вперше вони використовувалися у Франції, а якщо точніше в Провансі. Саме тому подібні вікна мають у негласну назву французькі.

Головна особливість такого скління – здатність візуально збільшити приміщення з мінімальною площею. Також вони забезпечують мешканців квартири максимальним оглядом та свободою.

Різновид панорамних вікон

Для виготовлення каркаса вікон використовуються певні матеріали, за рахунок цього вони поділяються на дві категорії:

  • Холодні – основним матеріалом для профілю є алюміній або інший різновид металу. У подібних моделях рама може бути повністю відсутня, завдяки цьому вартість панорамних вікон істотно знижується. Однак знижуються і теплоізоляційні характеристики, а також шумоізоляція. Незважаючи на це, цей варіант користується великою популярністю, оскільки виділяється тривалим терміном служби;
  • Для теплих вікон використовують пластик або деревину. Перший варіант застосовується набагато частіше, оскільки істотно перевершує дерево за експлуатаційними характеристиками.

Вибираємо зручне розташування

Усього існує три основні категорії панорамних вікон:

  • Стандартні – це вікна прямокутної форми. Як правило, встановлюються в найвигідніших місцях, від яких відкривається гарний вигляд;
  • Еркерні розташовуються в частині стіни, що виступає, що дозволяє розширити простір;
  • Кутові, якщо говорити про квартири, таке оформлення використовується досить рідко. Кутові панорамні вікна у квартирі вигідно виглядають у кімнатах з великою площею та високими стелями.

Чи безпечно встановлювати панорамні вікна?

Більшість потенційних покупців сумніваються у виборі, оскільки вважають, що панорамні вікна не відповідають стандартам безпеки. Дійсно, якщо порівняти зі стіною, то вікна поступаються показниками міцності. Однак, щоб їх розбити, доведеться докласти не маленьких зусиль дорослій людині, не кажучи вже про дитину.

Головним показником безпеки є міцність скла. До найякісніших і найдорожчих варіантів відноситься броньоване скло. Його неможливо розбити, навіть за серйозних намірів. Багато хто зупиняє свій вибір на розжареному склі, оскільки воно досить міцне і має доступну ціну.

Якщо у вашій сім’ї є маленькі діти або домашні тварини, товщина скла для панорамних вікон повинна бути не менше ніж 6 міліметрів. Також, можна встановити спеціальну огорожу, яка є металевою огорожею, висотою в 60 сантиметрів і знаходиться в 15 сантиметрах від скла.

Позитивні характеристики панорамних вікон

Якщо розібратися, то негативних пунктів трохи більше, проте цей список суттєво скорочується за належного дотримання правил експлуатації. Почнемо з плюсів:

Максимальний рівень огляду. Якщо за вікном відкривається вражаючий вигляд, то вам надається унікальна можливість щодня насолоджуватися красою перед вами;
Візуальне збільшення простору;
У приміщенні завжди буде багато світла, одержаного природним освітленням. Подібний пункт дозволяє суттєво заощадити на електроенергії.

Негативні сторони панорамних вікон

Серед негативних якостей слід виділити:

  • Висока вартість;
  • Складнощі в процесі монтажу;
  • Щоб встановити панорамні вікна, необхідно отримати дозвіл, оскільки подібні зміни прирівнюються до перепланування квартири;
  • Якщо заощадити на якості, то відсутність шумоізоляції вам забезпечена;
  • Великий ризик «ефекту вікон, що плачуть», тобто утворення конденсату;
  • Миття панорамних вікон займає більше часу і потребує більше зусиль, ніж звичайні.

Як бачите, більшість мінусів можна уникнути. Тому, якщо властивості будинку допускають подібні дії, а вартість робіт і вікон вас не бентежить, то остаточний результат приведе вас у захват.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *