Як утеплити вікна на зиму: ТОП-5 порад + відео

Тепло у квартирі чи будинку є основою для комфортного та затишного перебування у ньому. Саме тому люди встановлюють автономне опалення, купують обігрівачі та приходять до інших способів утеплити приміщення. Дуже важливо не лише внести, а й зберегти тепло.

Більшість тепла йде через металопластикові вікна. Дуже важливо утеплити балкон та вікна в зимовий період. Постає питання, як це зробити?

Сьогодні ми представимо кілька простих та економічних способів для утеплення вікна на зиму.

Підготовка

Перш ніж думати, як утеплити вікна, їх потрібно підготувати. Добре вимийте їх усередині від пилу і протріть скло. Як відомо, чисте скло пропускає сонячні промені у більшій кількості, отже, і тепло. Не забувайте про віконні рами, тому що на них будуть клеїтися та наноситись утеплювальні матеріали.

Традиційні методи

Якщо у вас немає можливості витрачати кругленьку суму на те, чим заклеїти вікна на зиму, використовуйте економічні методи, які допоможуть зберегти тепло.

У будівельному магазині продаються спеціальні гумові ущільнювачі для вікон, кватирок і балконних дверей, які закриваються недостатньо щільно;
Щілини, з яких дме можна заткнути ватою або поролоном, після чого заклеїти будівельним скотчем;
Також, щілини можна перекрити спеціальним пластиліном або віконною замазкою, але будьте готові повозитися з її видаленням навесні.

Віконна плівка

У зимовий період ваші вікна постійно плачуть? Це знак, що конструкція не здатна утримувати тепло. Вирішити проблему можна за допомогою спеціальної плівки.

Вона має дві позитивні якості:

  • зберігає тепло
  • забезпечує повітряний шар між склом та плівкою, це позбавляє вікно від конденсату.

Чому склопакети не гріють?

Нові вікна не зберігають тепло, отже, вони пропускають протяг. Це можна перевірити, піднісши палець до щілини. Щоб не дуло їх необхідно відрегулювати. Якщо це не допомогло, звертайтеся до компанії, яка проводила установку.

Відео-поради про те, як утеплити вікна на зиму

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *