Встановлення пластикових вікон – що потрібно знати

Замислюючись про заміну старих вікон на нові, багато хто ламає голову, рівень складності установки пластикового вікна. В принципі, робота не викликає особливих проблем, але без відповідних навичок та знань людина витратить до 5 годин, професіоналу знадобиться трохи більше за годину. У цій статті ми докладно розглянемо всі етапи даного процесу в приватному будинку, квартирі або лоджії, а також особливості кожного.

Встановлення пластикового вікна

На початку необхідно визначитися з розмірами вікна. Представник фірми по вікнах заміряє у вас кілька довжин: ширину, висоту самого вікна та ширину підвіконня та укосу. Щоб замір вікон був точним, необхідно визначити метод встановлення вікна (з чвертю чи без).

У першому випадку потрібно виміряти найвужче місце. Як правило, віконний отвір не є ідеально рівним, тому слід виміряти в декількох місцях і вибрати найвужче. До цього числа додайте 3 сантиметри запасу, у разі з висотою залишати запас не треба.

У другому випадку дійте так:

  • Зробіть замір ширини та висоти;
  • Від довжини відніміть 5 сантиметрів, від ширини 3. Це необхідно, щоб було вільне місце для монтажної піни, з обох боків, у разі ширини, місце необхідно для встановлення підвіконня.

Демонтаж вікон

Перед монтажем пластикових вікон необхідно позбавитися старих. Цей процес не викликає жодних складнощів, адже ламати набагато простіше, ніж будувати. Знявши віконні рами, необхідно позбутися залишків матеріалу та всіх частин, які можуть відвалитися. Коли отримаєте ідеально рівну площину, залишиться лише позбутися сміття. Постарайтеся видалити будівельний пил по максимуму, тому що через нього монтажна піна погано з’єднуватиметься зі стіною.

Якщо утворилися великі виступи, рекомендується закласти їх. Адже чим рівніші будуть стіни, тим менше проблем виникне у процесі монтажу.

Правильне встановлення пластикових вікон

Правильний монтаж пластикових вікон здійснюється у такій послідовності:

  • Вільний отвір обклеюється стрічкою самоклеєм;
  • Знімається захисна плівка із вікон. Якщо ви не зробите цього відразу, потім можуть виникнути проблеми: під дією сонця стрічка занадто скріпиться з рамою;
    Рама вставляється в отвір;
  • Робляться отвори кріплення по 15-18 сантиметрів від кожного кута;
  • Перевіряється правильність установки. Після чого можна забивати та затягувати анкер;
  • Монтаж відливів із зовнішнього боку;
  • Відлив заливається монтажною піною: на стіну опори та по нижньому краю. Також всі порожнечі, що залишилися після установки, заповнюються піною;
    Збираються усі частини вікна.

Після здійснення цих пунктів залишиться обробка укосів та регулювання віконної фурнітури.

Регулювання металопластикових вікон

Відрегулювати пластикові вікна потрібно внаслідок низькоякісного встановлення, коли вікно косить по горизонталі або вертикалі. Внаслідок цього вікна не закриваються герметично і пропускають холодне повітря. У разі необхідно забезпечити правильну ступінь притискання. Для цього знадобиться ключ шестигранника, який обертатиме ексцентрик. Фахівці радять ставити слабший режим улітку, і робити посилення натяжки до зими.

Також, досить часто, потрібне регулювання ручок. Це найпростіший і найшвидший процес. Для цього необхідно зняти декоративну накладку та підкрутити сполучні болти.

Як ви вже зрозуміли, установка металопластикового вікна не складає особливих труднощів, головне – це запастися терпінням, часом і необхідними інструментами. Якщо ви не готові до таких жертв. Скористайтеся послугами професіоналів компанії «Панорама». Вартість пластикових вікон із установкою приємно здивує кожного, а як виконання замовлених послуг, ви маєте можливість переконатися, переглянувши розділ галерея, де зібрані роботи наших фахівців. Будемо раді співпраці з вами.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *