Чому потіють вікна? Конденсат на вікнах – як боротися?

Ставши щасливим власником пластикових вікон багато споживачів нерідко стикаються з таким явищем, як випадання конденсату на внутрішній поверхні склопакета при різкій зміні температур або просто без причини. Найчастіше незрозуміло, чому і звідки виходить такий результат і справжня причина такого явища.

Як правило, у дерев’яних євровікнах, подібне явище зовсім не трапляється. У той час як у вікнах із ПВХ профілю така ситуація досить популярна.

Спробуємо розібратися, чому потіють вікна.

Причини випадання конденсату

Як тільки ми помічаємо появу вологи на внутрішній стороні профілю, першою думкою прослизає неправильне встановлення віконного отвору. І це не так. Випадання конденсату ніяк не говорить про порушення конструкції вікна, дефектів його основи або вибраного вами склопакета.

Конденсат – це, по суті, не що інше, як вода, яка переходить з рідкого стану в пароподібний і осідає на поверхні. Тому, чим холоднішою буде сторона склопакета, яка знаходиться у квартирі, тим більше шансів на випадання конденсату. Його поява залежить як від температури зовні, так і від вологості чи сухості приміщення, де вони розміщені.

Якщо в населеному просторі відсутня нормальна вентиляція, немає достатнього опалення і т.д., тоді поява конденсату буде фактично неминучою.

По суті, існує кілька основних причин, внаслідок яких може утворитися зрадницький конденсат на склі:

  • стався стрибок температури у бік підвищення з боку огороджувальної конструкції;
  • різко падає вологість надворі;
  • зростає вологість усередині приміщення;
  • відсутність нормальної вентиляції приміщення за умов сильних морозів також призводить до появи запотівання вікон;
  • недостатньо щільні вікна і т.д.

Поради, як боротися з конденсатом

Якщо ви помітили, що на вікнах утворюється конденсат, рекомендуємо проводити наступні заходи:

  • частіше провітрювати приміщення;
  • не допускати різких стрибків падіння чи підвищення температури;
  • вибирати якісні металопластикові вікна у перевірених продавців

Компанія “Панорама Кривий Ріг” пропонує своїм клієнтам та потенційним партнерам широкий вибір вікон, від найкращих виробників. В асортименті компанії є такі марки вікон із ПВХ як KONKORD, Rehau та багато іншого. Ми цінуємо своїх покупців, тому стежимо за якістю кожної одиниці продукції, що продається.

Щоб замовити виїзд майстра для вимірів або уточнити вартість покупки пластикових вікон, достатньо заповнити форму зворотної заявки, розміщеної на офіційному сайті компанії. Ми зв’яжемося з вами протягом декількох хвилин.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *